Vrachtwagen met aanhanger (CE)

Om je vrachtwagen met aanhangerrijbewijs te behalen dien je eerst het vrachtwagen C rijbewijs te behalen. Hierna hoef je alleen nog maar het praktijkexamen voor je aanhanggerijbewijs af te leggen.

Aan het begin van je praktijkexamen stelt de examinator jou een aantal vragen met betrekking tot kentekenbewijzen en technische informatie. Hier bereiden wij jou natuurlijk op voor. Vervolgens is het tijd om een stukje te rijden, je wordt dan getoetst op de volgende onderdelen:

  • Aankoppelen
  • Rijden binnen de bebouwde kom
  • Rijden buiten de bebouwde kom
  • Uitvoeren van 2 bijzondere verrichtingen
  • Afkoppelen

Als al deze onderdelen voldoende zijn heb je je vrachtwagen met aanhangerrijbewijs behaald!

Medische keuring

Voor je vrachtwagenrijbewijs is er medische keuring verplicht voorafgaand het praktijkexamen. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de rijschool.

Proefles

Wil je kennismaken met Rijschool Zuidkamp? Dat kan! Tijdens een proefles maak je kennis met een van onze instructeurs en leggen jullie een route af. De instructeur krijgt alvast inzicht in hoe je ervoor staat en bespreekt dit na afloop met jou. Zo kunnen jullie samen kijken naar een geschikt leertraject.

Gezondheidsverklaring: groot rijbewijs

Wil jij je C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E rijbewijs halen óf verlengen? Dan is het noodzakelijk dat je elke vijf jaar kunt aantonen dat je gezond genoeg bent om te rijden. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring, de verplichte keuring bij de bedrijfs- of Arboarts (en indien nodig het rapport van de specialist). Voor het bijschrijven van code 95 op een geldig rijbewijs hoeft u géén gezondheidsverklaring in te vullen. (bron: www.cbr.nl)


Lijst van onze pakketten en tarieven

gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.
Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Rijschool Zuid Kamp 🚘
Hey 👋 Heb je een vraag? Stel ze gerust!