Aanhangerrijbewijs (BE)

Om je aanhangerrijbewijs te hoef je alleen het praktijkexamen af te leggen. Om jou hiervoor klaar te stomen, leggen wij verschillende routes af. Dit doe je samen met een van onze vakkundige instructeurs. Tijdens deze lessen zal je rijden in een Volkswagen (transporter) met midden aanhangwagen.


Aan het begin van je praktijkexamen stelt de examinator jou een aantal vragen met betrekking tot kentekenbewijzen en technische informatie. Hier bereiden wij jou natuurlijk op voor. Vervolgens is het tijd om een stukje te rijden. Je wordt dan getoetst op de volgende onderdelen: De examinator gaat je vervolgens toetsen op:
  • Aankoppelen.
  • Rijden binnen bebouwde kom
  • Rijden buiten de bebouwde kom
  • Uitvoeren van 2 bijzondere verrichtingen
  • Afkoppelen

Als al deze onderdelen voldoende zijn, heb je je aanhangerrijbewijs behaald!.

Proefles

Je begint de opleiding met een proefles van 90 minuten met 1 van onze vakkundige instructeurs. Na afloop bespreekt hij met jou een passend leerplan en hoe wij hierbij het beste aan jouw wensen kunnen voldoen.

Voordat wij een examen voor je kunnen reserveren, moet je ons eerst “gemachtigd” hebben bij het CBR en akkoord hebben op de Gezondheidsverklaring.


Gezondheidsverklaring

Voor het halen van je rijbewijs heb je een Gezondheidsverklaring nodig. Je moet lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om je rijbewijs te halen. Dit checkt het CBR met jouw Gezondheidsverklaring. Eerst heette dit de Eigen verklaring. Vóór je praktijkexamen moet je de Gezondheidsverklaring zelf invullen en inleveren bij het CBR. Zo weten we zeker dat je veilig de weg op gaat. (bron: www.cbr.nl)


Lijst van onze pakketten en tarieven

Omschrijving Tarief
Intest 90 minuten €70,00
Gezondsheidsverklaring €41,50
Compact-opleiding van 6 uur + examen €522,50
Compact-opleiding van 8 uur + examen €617,50
Compact-opleiding van 10 uur + examen €712,50
Compact-opleiding van 12 uur + examen €807,50
Herexamenpakket van 2 uur + examen €337,50
Herexamenpakket van 4 uur + examen €425,50
gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.
Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Rijschool Zuid Kamp 🚘
Hey 👋 Heb je een vraag? Stel ze gerust!